Ohnivé koleno (receptom prispel Stano Tyzner z Kálnice)

2 zadné bravčové kolená očistíme, umyjeme a po celom obvode narežeme kožu na štvorčeky. Vložíme do pekáča, osolíme 3 PL soli, okoreníme a posypeme rascou. Potrieme cesnakom (3 celé hlávky cesnaku) a posypeme grilovacím korením. Podlejeme vodou, pekáč prikryjeme, a pečieme 1 hodinu v mierne vyhriatej rúre.
Potom kolená v pekáči obrátime a opäť potrieme grilovacím korením. Po ďalšej hodine kolená odkryjeme a potrieme pripravenou omáčkou:
2 kečupy zmiešame s 1,5 hlávky cesnaku a chilli korením.
Ďalej pečieme už odokryté asi hodinu. Po hodine tento postup zopakujeme a necháme piecť ďalšiu hodinu. Počas pečenia kolená polievame výpekom. Pri podávaní kolená opäť potrieme omáčkou a ozdobíme chrenom. Doba prípravy je 4 až 5 hodín. Nič sa nemá uponáhľať, výsledný efekt stojí za to.