Treska

1.
1kg rýb, 1 majolka, 1 kyslá smotana, 5-6 cibúľ, soľ, ocot, uhorka mrkva.
2.
1 konzerva rýb (makrela alebo iné), 1 kyslá smotana, 1 majolka, 1PL horčice, 1PL soli(?), 3 varené postrúhané vajcia, 3 cibule pokrájané na drobno, 3 pokrájané uhorky, 3 pokrájané varené mrkvy, šťava z 2,5 citróna, trocha korenia.
3.
100g kyslých rýb, 1 kysla smotana, 2-3 cibule, 1-2 na tvrdo uvarené vajcia, 2-3 kyslé uhorky, 1 varená mrkva, 0,5KL soli, 2PL horčice, šťava z pol citróna.
Na drobno nakrájať, premiešať s prísadami, okoreniť, nechať odstáť.
4.
3 cibule osoliť, 3 uhorky, 3 vajcia natvrdo postrúhať, 3KL horčice, 1 kyslá smotana, 1 majolka, 1 ryby v oleji, ml.korenie.